PREZENTARE

Prezentarea companiei

S.C CONTED S.A are ca obiect principal de activitate producerea de confecții textile și comercializarea acestora. Existența acestei societăți datează de la 1 decembrie 1963, începând cu o secție de confecții, apoi din anul 1967 devine întreprindere de interes republican cu personalitate juridică.

S.C CONTED S.A are sediul social în municipiul Dorohoi, str. 1 Decembrie nr. 8, județul Botoșani și este înmatriculată la Registrul Comerțului Botoșani sub nr. J07/107/1991, având cod de identificare fiscală RO622445. Societatea a fost transformată prin reorganizare prin efectul Legii nr. 15/1990, conform H.G. nr. 1250/1990.

S.C CONTED S.A este o societate cu o activitate de producție continuă, unde în prezent lucrează un număr de 563 salariați. Până la reorganizarea societății, unitatea producea confecții care se valorificau conform condițiilor CAER, pe piață de est în cea mai mare parte. După reorganizare, societatea și-a căutat piețe de desfacere, și prin efort propriu a comercializat și comercializează produsele în proporție de 80 – 90% pe piețe din Franța, Spania, Italia, Germania, Anglia.

Compania este specializată în producerea de confecții textile pentru bărbați, femei și copii de cea mai înaltă calitate: costume bărbați, sacouri bărbați, pantaloni bărbați, paltoane bărbați, paltoane femei, fuste femei, pantaloni femei, jachete femei, costume femei, uniforme militare, jachete copii, paltoane copii.

În principal producem confecții textile în sistem lohn CM (cut and make) dar putem produce confecții textile cu propriile noastre stofe (importate din Franța, Italia, Spania, Turcia, etc) și auxiliare după dorință clientului CMT (cut-make-trim). Avem posibilități de dezvoltare a modelelor.

Principalii clienți:

 • FRANȚA: DEVRED, JULES, BRICE, CELIO, SADEV, SANDRO-HOMME, CYRILLUS, ARMAND THIERY, ZADIG&VOLTAIRE;
 • SPANIA: ZARA, MASSIMO-DUTTY, INDITEX;
 • ITALIA: INCOTEX, FACONNABLE, ERMENEGILDO ZEGNA,TOMMY HILLFIGER, POLO RALPH LAURENT, PATRIZIA PEPE, BENETTON, DIESEL, DI MATTIA, DIESEL;
 • GERMANIA: ESPRIT EUROPE GmbH

Vă puteți baza pe colaborarea cu un partener serios, eficient, competent și cu multă experiență în derularea relațiilor de afaceri la exigențele impuse de piață externă. Capacitatea de producție lunară este de aproximativ 18.000 sacouri și 12.000 pantaloni. Sistem de organizare: Avem linii specializate de sacouri și linii specializate de pantaloni.

Se lucrează un singur schimb. Calitatea este o preocupare continuă de-a lungul procesului de producție, începând cu controlul țesăturii, continuând cu secțiile de croit, secțiile de producție și sfârșind cu secția de călcat final. Deținem certificat ISO 9001 /RS 8000.

S.C CONTED S.A, având capital privat, conducerea și administrarea firmei este asigurată conform statutului societății și a legilor românești, de un consiliu de administrație compus din trei membri, iar președinte al acestui organ este ing. Manole Popa. Liniile tehnologice și utilajele au fost importate din vest și au fost dintre cele mai performante în momentul achiziționării.

În ultimii ani, CONTED a investit în achiziționarea de utilaje performante pentru modernizarea sălii de croit și informatizarea deplină a procesului de producție. Astfel, în prezent unitatea dispune de utilaje speciale cu ajutorul cărora se pot executa majoritatea cusăturilor impuse pe piață:
 • cusătură AMF;
 • cusătură Columbia;
 • toate tipurile de butoniere etc.

Unitatea are în dotare o gamă de utilaje specifice industriei confecțiilor, care asigură executarea operațiunilor ce concură la realizarea produsului finit:

 • proiectarea asistată de calculator – Gerber Accumark;
 • masă semiautomată de șpănuit – KURIS;
 • mașină de croit automată – Cutter Gerber;
 • asamblare piese croite – Pfaff, Durkopp, Juki, Brother;
 • finisat – prese: Hoffman, Brisay.

Dispunând de tehnologie de ultimă oră și de o forță de muncă bine pregătită profesional, cu o vastă experiență în domeniu, CONTED poate executa toată gama de modele solicitată de clienți, putând prelucra diverse tipuri de țesătură.

Activitatea serviciului tehnic se desfășoară în cadrul a două departamente de proiectare: tehnic și tehnologic. Documentația tehnică se realizează cu personal de înaltă calificare  ce asigură construcția sau prelucrarea tiparelor, gradarea și stabilirea exactă a consumurilor materiale. Echipamentul Gerber (stații grafice, plottere, planșete de digitizare) asigură baza materială a acestor activități.

 Latura tehnologică implică realizarea proceselor tehnologice, studierea seriilor zero și aplicarea în producție a tuturor informațiilor de către personal de înaltă calificare.

Fluxul complet al producției este:

 • depozit de materii prime, auxiliare;
 • sală de croit;
 • linii de asamblare;
 • finisare;
 • depozit produse finite.